Skip to main content

Sigrid Rondelez

IYENGAR YOGA Koksijde

Halfweg jaren ’90, stelt mijn trainer me voor om yoga op te nemen in mijn trainingsprogramma. Ik windsurf de wereld rond in het professioneel World Cup Circuit Windsurfen (course racing, slalom, wave) en sta reeds 3 jaar in de top 3 van de wereld.

Overal,  in de buurt van de trainingswateren, volg ik lukraak yoga lessen. Na een tijd merk ik het verschil in stijl en kwaliteit van de lessen. Ik kom in aanraking met o.a. Hatha yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Yin yoga, Power yoga, Kundalini yoga, Bikram yoga,...  De soort yoga die uitblinkt, is Iyengar yoga. De kwaliteit van de lessen en de kennis van de docenten is van een andere league. Ik krijg minder sportblessures en meer nog, Iyengar Yoga werkt therapeutisch, sportblessures genezen veel sneller.

Ik brei nog 4 Olympiades (2 x als atleet, 1 x als coach, en nog 1 x als atleet) aan mijn PWA (Professional Windsurfing Association) sportloopbaan.

Ook daarna blijft het Bio Ingenieur diploma in de kast. Mijn roeping is de deugden (fysieke en mentale) van Iyengar Yoga, die ik zelf ondervind, door te geven aan anderen. Net als andere sporters blijf ik niet vrij van sportblessures. Dit is een enorme leerschool. Mijn lichaam is mijn labo. Ik volg de 3-jarige internationale opleiding aan het Iyengar Yoga Instituut in Amsterdam. Ik studeer verder bij Delilah King, Peter Scott en Ann Brosens. Ik ben lid van de Nederlandse, Belgische en Nieuw Zeelandse vereniging en volg  de internationale conventies in Nederland, België en Nieuw Zeeland.

Het is heel fijn hier les te geven en te kunnen streven naar een hoge kwaliteit.  Reclame maak ik weinig. Mensen brengen mensen mee. Bijna elke dag is er mogelijkheid om les te volgen.